Pui cu otet balsamic

Reteta Pui cu otet balsamic este bogata in proteine si extrem de usor de realizat. Este un preparat maleabil ce poate fi servit impreuna cu orez, cartofi sau mix de legume. Posibilitatile sunt infinite, in functie de gusturile fiecaruia. Insa, este esential ca din ingredientele folosite pentru gatirea puiului sa nu lipseasca uleiul de masline extravirgin, sucul de lamaie si usturoiul.

Ingrediente pentru pui cu otet balsamic

  • 4 bucati de piept de pui dezosat si fara pielita
  • 2 lingurite de lamaie cu piper (Recomandare: Suc concentrat de lamaie ILIDA 330ml)
  • 1 lingurita si jumatate de ulei de masline extravirgin (Recomandare: Ulei de masline extravirgin ILIDA 1L)
  • 1/3 ceasca cu otet balsamic (Recomandare: Otet balsamic Terra Creta spray 250ml)
  • 1/4 ceasca cu supa de pui
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 4 lingurite de unt
  • crengute de patrunjel
  • rosii cherry

Numar portii: 4

Mod de preparare pui cu otet balsamic

Pe un fund de bucatarie plat, bateti cu ciocanul special de carne pieptul de pui. Apoi, presarati peste fiecare bucata de carne amestecul de piper cu lamaie. Frecati bine carnea pe ambele parti, astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne.

Intr-o tigaie mare, se toarna uleiul de masline extravirgin si se incalzeste la foc mediu.

Adaugati bucatile de pui si dupa aproximativ 7 minute intoarceti-le pentru a se gati pe ambele parti. Pentru a stii cand este optim sa intoarceti carnea, puteti sa va ghidati dupa felul in care se infinge furculita in carne – cu cat este mai frageda, cu atat patrunde mai bine carnea.

Cand carnea este gata, puneti-o pe un platou acoperit pentru a se mentine calda. Intr-un bol mediu, amestecati otetul, supa de pui si usturoiul. Adaugati compozitia in tigaia in care ati pregatit carnea si gatiti la foc mediu-mare timp de aproximativ 2-4 minute, pana cand amestecul scade si devine siropos. Apoi, adaugati untul si amestecati pana se topeste complet.

Asezati puiul in farfurie si cu o lingura turnati treptat sos peste carne. Ornati cu crengute de patrunjel si cirese cherry.

Lasă un comentariu